Connect with us

Economie

Lerares is gedrag respectloze kinderen spuugzat – haar bericht gaat viraal.

Julie Marburger, een 45-jarige lerares, is helemaal klaar met respectloze kinderen en asociale ouders. Na haar ontslag als lerares getuigde ze in een ophefmakende Facebookpost over haar bedroevende werkomgeving.

Elke dag doen leraren wereldwijd hun uiterste best om onze kinderen iets bij te leren. Het vergt ontzettend veel passie en geduld om het beroep te blijven uitoefenen, maar Julie kon het niet langer aan.

Julie Marburger uit de Verenigde Staten werkte twee jaar lang als lerares, maar besloot om ontslag te nemen. In een Facebookpost legt ze uit waarom. Ze zegt dat haar werkomgeving haar het gevoel gaf dat ze niet met respect behandeld werd.

Slechte lonen, brutale kinderen en asociale ouders waren de redenen voor het ontslag.

Julie beklaagt er zich over dat de schooldirectie vaak te veel doet om de ouders tevreden te houden. Daardoor heeft zij het dan weer moeilijk om haar belangrijkste opdracht te realiseren: kinderen opvoeden en onderwijzen.

Ouders tonen geen respect meer en met de kinderen is het nog erger gesteld.

Julie zegt dat meer dan de helft van haar leerlingen het risico liepen om een jaar te moeten overdoen. Ondanks verschillende mailtjes en telefoontjes blijft ze met het gevoel achter dat de ouders de opvoeding van hun kinderen niet meer serieus nemen.

De lerares schreef: “Nu zal ik wellicht de hele week moeten besteden met het ontvangen van telefoontjes en mails van boze ouders die willen weten waarom ik hun kinderen in de steek heb gelaten.”

De lerares geeft aan dat ze uiteraard ook best wel wat leuke leerlingen en ouders heeft, maar dat de schoolomgeving keurige en brave leerlingen niet stimuleert.

De foto’s bij haar bericht spreken voor zich. Julie zegt dat de leerlingen geen respect meer hebben voor hun eigen schoolomgeving. Op de foto’s is een heleboel vernield schoolmateriaal te zien, waarvoor Julie grotendeels zelf betaalde. Haar school ondersteunde de leraren niet met voldoende financiële middelen voor leermateriaal.

Julie vervolgt: “Leraren zijn van de vriendelijkste en meest vrijgevige mensen die ik ooit gekend heb, maar ze worden constant zo respectloos behandeld.”

Haar bericht kon op heel wat bijval rekenen. De post is meer dan 400.000 keer gedeeld en leidde tot een debat over het schoolsysteem in het algemeen.

Julie schreef: “Mensen moeten absoluut ophouden om hun kinderen zo te verwennen en alles toe te laten. Het is een fenomeen dat zich door onze samenleving verspreidt als een lopend vuurtje. Het is niet correct tegenover onze samenleving, en nog belangrijker, het is niet goed om kinderen te leren dat het goed is om zich zo te gedragen. Dit zal hen niet brengen tot een succesvol en gelukkig leven.”

Julie getuigde achteraf dat ze blijkbaar niet de enige is die er zo over denkt. Haar mailbox zat immers bommetjesvol met berichtjes van leraren die er net zo over dachten.

Wat vind jij van de kritiek van deze lerares? Laat van je horen in de reacties!

Doorgaan met lezen

Economie

Johan Derksen boort Famke Louise compleet de grond in.

Johan Derksen is geen fan van Famke Louise. De bromsnor wist niet wat hij hoorde toen de zangeres dinsdagavond te gast was bij Jinek en meer uitleg gaf over de controversiële actie ‘Ik doe niet meer mee’.

Johan vindt het zorgwekkend dat figuren als Famke Louise op de nationale televisie verkondigen ‘dat we ons niets van de coronamaatregelen moeten aantrekken’. De voetbalgoeroe liet in Veronica Inside optekenen: “Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar dat soort domoren moet je gewoon de mond snoeren.”

Derksen vervolgde: “Ik heb mijn ogen uitgekeken. Het is heel gevaarlijk dat zo’n meisje onze jeugd beïnvloedt.”

Famke kreeg echter steun uit onverwachte hoek. René van der Gijp houdt er een heel andere mening op na. Hij zei: “Dom vind ik niet zo’n leuk woord. Wat dat meisje in principe zei, leeft wel bij jongvolwassenen.”

Hoewel Famke een spiekbriefje bij zich had, kwam ze bij Jinek niet uit haar woorden. De heren van Veronica Inside vragen zich dan ook hardop af of de zangeres niet tegen zichzelf had moeten beschermd worden. Johan vond: “Als programma heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Dan moet je ook als programma zeggen: we laten dat meisje niet zo voor l*l staan.”

Famke ging na de uitzending door het stof en distantieerde zich van de actie.

Doorgaan met lezen

Economie

Chantal Janzen wil ermee stoppen!

Voor het programma ‘Chantal komt werken’ probeert Chantal verschillende beroepen uit. De één leuker dan de ander, maar niets is haar te gek. Maar een dagje bij de ambulance viel haar veel zwaarder dan verwacht…

Chantal haar dag begint om 6 uur in de ochtend en stipt op tijd staat de presentatrice klaar bij ambulanceverpleegkundige Jim. Ondanks dat Chantal absoluut geen ochtendmens is, begint ze vol goede moed aan deze dag. Al gauw krijgen ze hun eerste oproep…

Voor Chantal een heftig gebeuren, maar ze is vooral blij te zien dat de persoon in kwestie nog bij bewustzijn is. Ze vond het namelijk best wel eng om niet te weten wat ze zou aantreffen!

Tweede oproep

Al gauw krijgen ze te maken met een tweede oproep. De zieke man wordt naar het ziekenhuis vervoerd, waar een kopje soep staat te wachten op de presentatrice. Je zou denken dat ze het inmiddels wel gewend is: ze moeten meteen weer door. “Iedere keer als ik iets wil eten, gebeurt dit”, klaagt Chantal grappend.

GHB

Maar wat het meeste indruk op Chantal maakt is een jonge vrouw die teveel GHB heeft genomen en dus met spoed naar het ziekenhuis moet. “Ik zie liever iemand met een gebroken been dan dit”, zegt Chantal tegen haar dagcollega’s. Het valt haar zwaar. “Je kan mij niet snel gek krijgen. Ik heb ook bijna nooit zo’n hoge hartslag.” zo vertelt Chantal.

Mooie ervaring

Al met al vond Chantal het een mooie ervaring en een enorm bijzondere dag. “Ik hoop jullie eigenlijk nooit meer tegen te komen”, grinnikt Chantal aan het eind.

 

View this post on Instagram

 

De laatste ambulancerit hakt er flink in…😥 #ChantalKomtWerken #Opdeambulance #RTL4

A post shared by RTL (@rtl.nl) on

Doorgaan met lezen

Economie

Naaktbeelden gelekt van deze bekende personen!

Er zijn maar liefst van 3 bekende Belgische mannen naakt foto’s en video’s uitgelekt, zo meldt de Vlaamse media. Nog altijd is onduidelijk wie de beelden heeft verspreidt, al wijst de Vlaamse media wel naar iemand: de mysterieuze ‘Eveline’.

Zanger Stan Van Samang, muzikant en coach van The Voice Sean Dhondt en presentator Peter van de Veire hebben een aantal vervelende weken achter de rug. Alle drie zijn ze slachtoffer geworden van het lekken van beelden, maar nog altijd is niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Een onderzoeksrechter uit Brussel onderzoekt de zaak momenteel, maar de Vlaamse media maken inmiddels melding van een vrouw genaamd ‘Eveline’.

Radiopresentatrice

Al gauw kwam de geruchtenmolen op gang en werd er een vinger gewezen naar een radiopresentatrice met de naam Eveline. Maar dit gerucht bleek niet waar.

Vervolgens kwam er een ander gerucht naar buiten, naar verluidt gebaseerd op bronnen binnen de VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie), dat er een WhatsApp-groep zou bestaan waarin BV’ers naaktbeelden en seksfilmpjes met elkaar deelden. Maar ook dit blijkt niet zo te zijn.

Zware periode

Voor de drie mannen is het in ieder geval enorm heftig. De mannen hebben alle drie laten weten dat het geen gemakkelijke periode voor hen is. Sinds juli van dit jaar kunnen mensen die dit soort beelden bewust doorsturen een straf krijgen van zes maanden tot vijf jaar cel.

Doorgaan met lezen

Trending