Connect with us

Nieuwste

Buurman pakt hond Luna boven zijn hoofd en gooit haar hardhandig op de stoep.

Moj en zijn moeder Maryam zijn in shock nadat een buurman hun hond Luna zwaar mishandelde na een woordenwisseling. De baasjes zeggen dat hun hond zwaar toegetakeld is en dat het beestje niet meer zichzelf is.

Woensdag liep een woordenwisseling met een buurman in de wijk Peldersveld in Zaandam compleet uit de hand. Moj Deray getuigt dat de buurman kwam aanfietsen met hoge snelheid en dat hun hond hiervan schrok. Het diertje begon te blaffen, waarop de buurman agressief reageerde naar zijn moeder toe.

Maryam liep verder met haar hondje, maar de buurman kwam verhaal halen. Moj doet het relaas: “Onze buurman liep in een rechte lijn naar Luna, tilde haar boven zijn hoofd en gooide haar daarna op de grond.” Het arme diertje bleef levenloos op de grond liggen. Een buurvrouw verwittigde meteen de politie.

Dierenkliniek

Luna is overgebracht naar een dierenkliniek, waar ze een urenlange operatie moest ondergaan. De viervoeter liep een enorme wonde op, had gekneusde ribben en haar pootje was op drie plaatsen gebroken.”

Verontschuldigingen

Ondertussen kwam de buurman nog zijn verontschuldigingen aanbieden, maar daar wilde Moj niet van weten. Moj vertelde: “Iemand die zo’n klein weerloos dier iets aandoet, daar kan ik geen gesprek mee aangaan.”

Het hondje is nog altijd niet hersteld van het trauma. Ze wil niet eten en heeft ontzettend veel pijn. Daarover zei Moj: “In het begin was ze heel afstandelijk en liet ze ons niet toe. Inmiddels doet ze dat wel en drinkt ze ook weer een beetje.”

Doorgaan met lezen

Nieuwste

Mijnen opsporende hamsterrat geëerd met gouden medaille.

In Cambodja is een hamsterrat gehuldigd met een gouden medaille voor het detecteren van talrijke explosieve landmijnen. Magawa slaagde erin om 39 mijnen op te sporen.

De miljoenen landmijnen in Cambodja maken nog elk jaar tientallen slachtoffers. Dat brengt vaak dodelijke gevolgen met zich. De autoriteiten zetten daarom hamsterratten in om de explosieven onschadelijk te maken. De ratten krijgen een speciale opleiding.

Een van die knaagdieren is Magawa. BBC meldt dat de hamsterrat de medaille kreeg van een Britse liefdadigheidsinstelling, People’s Dispensary for Sick Animals, voor zijn impressionante carrière en levensreddende toewijding. Doorgaans krijgen honden deze eer, maar dit is de eerste keer dat een rat de gouden medaille omgehangen krijgt.

Opleiding

De hamsterrat is opgeleid in Tanzania, waar het landmijnen en tuberculose leerde herkennen. Ze beginnen te krabben wanneer ze over een landmijn lopen. Omdat ze heel licht zijn, kunnen ze probleemloos over de springtuigen lopen. Daarna kunnen de experts de landmijnen op een veilige manier onschadelijk maken.

Doorgaan met lezen

Nieuwste

Leontine Borsato is weer helemaal ‘in love’.

Het is groot feest bij de Borsato’s. Senna, de middelste zoon van Leontine en Marco, is 19 jaar geworden. De ex van Marco is ontzettend trots op haar zoon en deelt enkele oude kiekjes op Instagram.

Trots

Leontine is zo fier als een pauw op haar zoon en dat mag de hele wereld weten. Ze trakteert haar fans met enkele kiekjes uit de oude doos. Ze schreef bij de babyfoto’s: “Happy Birthday lieve Senna Borsato. Love you to the moon and back and back again and again and again …”

View this post on Instagram

Happy Birthday lieve @sennaborsato Love you to the ? and back and back again ❤️ and again and again…….

A post shared by Leontine (@leontineborsato) on

De foto’s lokken heel wat positieve reacties uit. Ook enkele bekende Nederlanders laten een berichtje achter. Stylist en vriend Leco reageerde: “Gefeliciteerd lieve schat”. Wendy van Dijk liet weten: “Aaaaaaah zooooo lief!”

Jada Borsato deelde ook een schattige foto van haar broer op Instagram Stories.

 

Scheiding

Voor Senna is het de eerste verjaardag die hij viert sinds zijn ouders uit elkaar zijn. Het nieuws van de breuk in februari van dit jaar sloeg in als een bom. Marco leidt sindsdien een leven buiten de schijnwerpers en kampt met een burn-out.

Leontine heeft de draad stilaan opgenomen en lijkt de breuk verwerkt te hebben. Op Instagram post ze regelmatig kiekjes waaruit blijkt dat ze straalt van geluk. Ook nu postte ze weer een vreugdevolle foto voor het College Hotel met de tekst: “In love!”

Doorgaan met lezen

Nieuwste

Dierenbeul verminkt geslachtsdeel van paard: ‘Nog maar de vraag of dit geneest’.

In het Amersfoortse Schothorstpark vond een zwaar geval van paardenmishandeling plaats. Een paard is er mishandeld aan het geslachtsorgaan. De politie geeft aan dat het nog maar de vraag is of het dier zal genezen.

Wellicht gebeurde de mishandeling ergens tussen 12 en 22 september. De eigenaar bezoekt het paard dagelijks, maar omdat het geslachtsdeel onder de staart zit, viel het pas op toen de wonde al ontstoken was.

Zeer heftige verwondingen

Het edele dier is behandeld door de dierenarts, maar de wonde is zo zwaar dat het nog maar de vraag is of het paard ooit zal herstellen. De politie deed een oproep naar getuigen.

Doorgaan met lezen

Trending